Beste kijker

2013. De eerste ideeën voor een nieuw spelprogramma werden op papier gezet. De strekking? Iets met onbekende duo’s, geld spreiden en toffe opdrachten. In de tijd die volgde werd het idee steeds verder uitgewerkt. Het kreeg de naam ‘Tweestrijd’ en langzaam maar zeker raakten er ook andere mensen bij betrokken. Samen met Koen en Martijn besprak ik in de beginfase het idee, maar toen zij wegens tijdgebrek moesten stoppen met het project, kwam ik in contact met Sam. Het format voor het spelprogramma werd voltooid en we trokken de stoute schoenen aan: de organisatie van de try-outs! Een spel hebben is immers leuk, maar het moet ook wel werken én aanslaan. Zo’n veertig try-outkandidaten later was het tijd voor het eerste seizoen van – inmiddels -… ENIGMA.

Op avontuur
Alweer negen maanden geleden reisden veertien kandidaten af naar Apeldoorn voor het avontuur van hun leven. Ze hadden geen idee met wie ze tien dagen lang door zouden brengen, laat staan met wie ze een duo vormden. Bondjes werden gevormd, vertrouwen op de proef gesteld – alles om door te stomen naar de finale. En die finale halen, dat is alleen weggelegd voor het duo dat samen het beste heeft gepresteerd tijdens de opdrachten en die het meeste geld in hun kluizen heeft weten te krijgen.

Twaalf kandidaten moesten al vroegtijdig hun biezen pakken. Twaalf kandidaten die stuk voor stuk het spel met verve hebben gespeeld en die ik allemaal die felbegeerde finaleplaats had gegund. Maar het zijn toch echt veertien kandidaten die ik bovendien enorm dankbaar ben voor het vertrouwen dat ze in ons als organisatie hadden.

Een organisatie bestaande uit zeven vrijwilligers zonder échte professionele ervaring met programma’s maken en die volledig draaide op sponsoring, eigen inbreng en deelnamegeld. Ik heb dan ook goede hoop dat we in de toekomst nog verder door kunnen groeien, op weg naar een programma van hoogwaardige kwaliteit. Dit eerste seizoen is dan ook het begin van deze toekomst; het zaadje dat we geplant hebben wat langzaam maar zeker uit zal groeien tot een mooie bloem.

Het is aan jou!
Vanaf donderdag 30 april kun je het eerste seizoen bekijken op YouTube. Vanaf dan geven we het stokje dan ook door aan jou! Ik heb al vernomen dat er kijkers zijn die theorieën gaan delen via Instagram – vergeet vooral niet de hashtag #enigmanl te gebruiken – en de eerste hints naar de duo’s zouden al gesignaleerd zijn (dit kunnen wij niet ontkennen noch bevestigen uiteraard). ENIGMA begint te leven onder jullie, de kijkers. We zullen jullie dan ook tussen de afleveringen door regelmatig extra materiaal voorschotelen. Later meer daarover.

Heb jij trouwens al al je vrienden en familie gevraagd om ENIGMA te volgen? Op Instagram, Facebook en – heel belangrijk – YouTube? Doe dat dan snel. Zo kun jij iedere week de aflevering nabespreken! Bovendien is het delen van onze YouTube enorm eenvoudig: surf gewoon naar youtube.enigmanetwork.nl. Kan niet missen!

Voor nu wil ik je alvast enorm veel plezier wensen met het eerste seizoen van ENIGMA. Laat vooral weten wat je van de afleveringen vindt. Ik ben benieuwd!

– Sander van Hirtum (formatontwikkelaar & Hoofd Game Development ENIGMA)

Add Comment